• هنر تجلی بخش زیبایی آفریدگار استــ...
  • info@fandoghstudio.ir
  • 021-66937069
ساخت استاپ موشن

استودیو ساخت استاپ موشن

آشنایی با مفهوم تولید و ساخت استاپ موشن

استاپ موشن چیست؟ شاید این سوال به ذهن کسانی که تازه با این کلمه روبرو شده اند خطور کند. از استاپ موشن ها بیشتر در صنعت سینما و بخش انیمیشن استفاده می‌کنند. البته در تهیه برخی کلیپ ها نیز از ساخت استاپ موشن بهره می‌گیرند ولی می‌توان گفت انیمیشن بهترین جلوه استاپ موشن می‌باشد.

اتفاقی که در استاپ موشن می‌افتد در واقع پخش شدن تعدادی عکس، به سرعت و پشت سر هم است، به گونه ای که بیننده متوجه جدا بودن این تصاویر از یکدیگر نمی‌شود.

اگر روند ساخت موشن دو بعدی را به حرکت درآوردن نقاشی ها تعریف کنیم، در روند ساخت استاپ موشن به جای نقاشی، از کاراکترهای عروسکی که غالبا با خمیر، سفال و یا لاتکس ساخته می‌شوند، استفاده می‌کنند. این کاراکترها معمولا به گونه ای ساخته می‌شوند که قابلیت حرکت مفاصل را داشته باشند.

از هر صحنه عکس گرفته می‌شود و در پایان با پخش کردن پشت سرهم این تصاویر توسط نرم افزارهای پیشرفته، انیمیشن به وجود می‌آید. موضوع مهمی که معمولا در رابطه با استاپ موشن به وجود می‌آید، عدم تفکیک این خط هنری از موشن گرافیک می‌باشد. در بخش بعدی به تشریح تفاوت بین استاپ موشن و موشن گرافیک خواهیم پرداخت.

تفاوت استاپ موشن و موشن گرافیک

تفریق این دو مفهوم از یکدیگر هنوز برای بسیاری از افراد مشخص نشده است. بیایید از اینجا شروع کنیم که به طور کلی از موشن گرافیک ها بیشتر در حوزه‌ی دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌کنند و طراحان در پروسه ساخت آن بیشتر درگیر رنگ و حجم و تصاویر بصری هستند. اما موضوع مهمی که در رابطه با ساخت استاپ موشن وجود دارد، این است که استاپ موشن یکی از روش های ساخت انیمیشن است و رابطه تنگاتنگی با دیجیتال مارکتینگ ندارد. درست است که به دلیل خاص بودن استاپ موشن ها، گاهی از آن ها در تولید تبلیغات نیز استفاده می‌کنند، اما باید در نظر داشت که استاپ موشن بیشتر در حوزه ساخت انیمیشن ها فعالیت می‌کند.

از طرف دیگر فرآیند ساخت استاپ موشن از پیچیدگی های بسیار بیشتری نسبت به موشن گرافیک برخودار است. چرا که استاپ موشن ها خط داستانی دارند و این خط داستانی باید در طول فرآیند ساخت استاپ موشن کارگردانی شود. کاراکترهای موجود در فضای استاپ موشن همگی دارای شخصیت و استوری لاین های مربوط به خود هستند که باید در پروسه ساخت به آنها پرداخته شود. در واقع می‌توان اینطور گفت که در تهیه موشن گرافیک ها‌، هیچ لزومی به استفاده از عنصر جان بخشی وجود ندارد، در صورتیکه نبود آن در استاپ موشن می‌تواند مانع از پیشرفت خط داستانی شود.

موضوع مهم دیگر توجه به مدت زمان یک ویدیوی استاپ موشن و ویدیوی موشن گرافیک است. استاپ موشن ها به دلیل وجود خط داستانی و محتوای انیمیشنی از مدت زمان بسیار طولانی تری نسبت به موشن گرافیک ها برخودار هستند. از طرف دیگر، مخاطبان هدف استاپ موشن ها بسیار گسترده تر هستند و برخلاف موشن گرافیک که دارای جامعه هدف محدودتری است، استاپ موشن ها برای طیف گسترده ای از افراد با پرسوناهای متفاوت ساخته می‌شوند.

یک استاپ موشن طی چه فرآیندی ساخته می‌شود؟

برای ساخت استاپ موشن به یک سری تجهیزات نیاز دارید. یکی از مهم ترین این تجهیزات دوربین عکاسی می‌باشد. معمولا برای هر ثانیه از انیمیشن حداقل 10 فریم عکاسی مورد نیاز است. برای گرفتن عکس ها باید محل دوربین شما کاملا ثابت باشد. هرگونه تغییر و یا تکان دوربین در فیلم مشخص شده و به چشم بیننده می‌آید. پس برای مرحله عکاسی نیاز به پایه دوربین دارید.

همچنین باید حواستان به نور محیط هم باشد. بهتر است به نور خورشید اعتماد نکنید. ساخت یک استاپ موشن زمان بر است و معمولا در طی یک روز و یا ساعت خاصی انجام نمی‌شود. به همین دلیل نور خورشید تغییر می‌کند و این می‌توانند پیوستگی انیمیشن را از بین ببرد. پیشنهاد می‌شود از نور پروژکتورها هنگام عکاسی استفاده شود.

پیشتر اشاره کردیم که کاراکتر این گونه انیمیشن ها عروسکی هستند. پس یکی از مهم ترین مراحل، ساخت این کاراکترهاست.

به طور خلاصه، پس از ساخت کاراکترها، ماکت فضای مورد نظر، آماده سازی نور و دوربین، ساخت استاپ موشن آغاز می‌شود. برای گرفتن عکس ابتدا کاراکتر را حرکت کوچکی ‌دهید و سپس عکس بگیرید و آنقدر این کار را تکرار کنید تا سکانس مورد نظر پایان یابد. هرچه تعداد فریم ها بیشتر باشد،‌ حرکت کاراکترها روان تر نشان داده شده و انیمیشن پیوسته تر نمایش داده می‌شود.

آشنایی با انواع استاپ موشن

برای ساخت استاپ موشن ها تقریبا می‌توان گفت دست طراحان باز است. استاپ موشن ها را می‌توان با متریال های مختلفی ساخت و کارگردانی کرد که در ادامه به اختصار چهار مورد از آنها را نام می‌بریم:

استاپ موشن خمیری،که همانطور که از نامش پیداست کاراکتر این نوع استاپ موشن ها با خمیر ساخته می‌شوند.

استاپ موشن عروسکی، که از عروسک هایی با قابلیت حرکت در بخش های مختلف مفاصل سر و دست و پاها در ساخت استاپ موشن استفاده می‌کنند.

استاپ موشن اشیا، که از اشیا مختلفی در تهیه استاپ موشن استفاده می‌کنند.

استاپ موشن کات اوت، که از حرکت تکه های کاغذ و پارچه در پس زمینه، ساخت استاپ موشن را آغاز می‌کنند.

نرم افزارهای مناسب جهت تهیه استاپ موشن

برای ساخت استاپ موشن علاوه بر تجهیزات فیزیکی بالا، به نرم افزارهای حرفه ای هم نیاز می‌باشد. وظیفه این نرم افزار ها ادیت عکس ها، صدا گذاری و پخش آنها پشت سر هم می‌باشد.

در فرآیند تولید استاپ موشن در سیستم کامپیوتر یا لپ تاپ می‌توانید از نرم افزارهای زیر استفاده کنید:

  • Adobe Premiere Pro
  • Stop Motion Pro Eclipse
  • Dragon Frame
  • IKITMovie
  • Stop Motion Studio
  • AnimatorHD

همچنین اگر از گوشی های هوشمند استفاده می‌کنید، می‌توانید از اپلیکیشن های Stop Motion Studio، Stop Motion Builder by MEGA Brands، Lapse It، I Can Animate، Zing StikBot Studio، iMotion و… استفاده کنید.

همانطور که از نام استاپ موشن مشخص است این هنر یکی از شاخه‌های انمیشن است که در ساخت تصاویر آن از اشیا، عروسک‌ها و حتی در موارد بازیگر انسان استفاده می‌شود. در این نوع انمیشن سازی با تکانه‌های که در عروسک یا اجسام ایجاد می‌کنند به مخاطب این حس القا می‌شود که اشیا نام برده در حرکت هستند. این نوع انیمیت که حاصل ذهن خالق انیمیشن ساز است تمامی اشیاء امکان حرکت و داشتن اکت را دارا می‌باشند چیزی که در دنیای عادی امکان پذیر نیست. در استاپ موشن خلاقیت نویسنده و خلاقیت در اجرای کار حرف اول را میزند.

کاری که در این نوع هنر صورت می‎گیرد در واقع جادوی زنده کردن اشیای است که در دنیای واقعی بی حرکت و بدون هیچکونه اکتی هستند. در یک مثال ساده می‌توان از نمایشی حرف زد که در آن خود تخت بعد از اینکه بازیگر از آن برخاست شروع به مرتب شدن می‌کند و حتی امکان ارایه دیالوگ گویی دارد. با توجه به اینکه استاپ موشن  در خود خلاقیت دارد و چیزهایی را برای مخاطب ارائه می‌دهد که خارج از تفکر عادی بیننده  است می‌تواند به شدت جذاب باشد. در دنیای که تکراری بودن یک ضعف است هنر خلاقانه ای که استاپ موشن ایجاد می‌کند برای مخاطب چیزی متفاوت و تاثیر گذار خواهد بود.  

سخن آخر

شاید ساخت استاپ موشن کار سخت و زمان بری باشد، اما دیدن نتیجه کار می‌تواند بسیار لذت بخش باشد. معمولا از استاپ موشن ها کمتر با اهداف تبلیغاتی استفاده می‌کنند اما این به آن مفهوم نیست که اصلا استفاده نمی‌کنند.

استاپ موشن و موشن گرافیک شاید از نظر لغوی به یکدیگر نزدیک باشند اما از نظر مفهومی تفاوت های بسیار گسترده ای با یکدیگر دارند که این دو کلمه را کاملا از یکدیگر متمایز می‌کند. پروسه ساخت استاپ موشن ها پیچیده تر است و به زمان بیشتری نیاز دارد. همچنین هزینه ی هنگفتی صرف ساخت یک استاپ موشن می‌شود، بنابراین این کار باید توسط افراد حرفه ای انجام پذیرد. اگر خود دانش کافی برای ساخت آن را ندارید کافیست این کار را به افراد حرفه ای بسپارید.

خدمات استودیو هنری فندق

یکی از خدماتی که استودیو هنری فندق به صورت کاملا حرفه ای به انجام آن می‌پردازد، ساخت استاپ موشن است. با مشاهده نمونه کارهای استاپ موشن استودیو فندق می‌‌توانید خلاقیت را در تمام جزئیات استاپ موشن ها مشاهده کنید.

چرا که تیم استودیو فندق همواره ایده پردازی و خلاقیت را در دستور کار خود قرار می‌‌دهد تا مانند همیشه رضایت مشتریان عزیز را برای خود به همراه داشته باشد. حضور فعال چندین ساله‌ی استودیو فندق در حوزه خدمات طراحی گرافیک و دیجیتال مارکتینگ،‌ حضور مشتریانی وفادار را برای پلفترم فندق به همراه داشته است.

ما این کارنامه درخشان تنها مختص به خدمات ساخت استاپ موشن نمی‌باشد. پروژه های ساخت موشن گرافیک و گرافیک دو بعدی نیز همگی در گستره‌ی خدمات ارائه شده از جانب استودیو فندق جای می‌گیرند. همچنین در حوزه‌ی تبلیغات، طراحی وب سایت، طراحی گرافیک اپلیکیشن و همچنین عکاسی های آزاد و هنری و تبلیغاتی، و ده ها خدمات دیگر می‌توانید پروژه های خود را به استودیو هنری فندق بسپارید و با خیالی آسوده منتظر نتایجی هیجان انگیز بمانید.

تیم مجرب استودیو فندق با در اختیار داشتن تمام تجهیزات مورد نیاز تولید یک استاپ موشن، شما را از ابتدا تا انتهای یک پروژه همراهی می‌کند.

فرم سفارش ساخت استاپ موشن

فرم سفارش ساخت استاپ موشن

سبک ساخت استاپ موشن را انتخاب کنید(Required)
Max. file size: 5 MB.

سوالات متداول

همانطور که در مباحث بالا به آن اشاره کردیم استاپ موشن یکی از شاخه‌های انمیشن است که در آن اشیای و اجسام بی‌جان بازیگری اصلی نمایش را بر عهده دارند در صورتی که در دیگر انیمه‌ها این تصاویر هستند که نقش اصلی بازیگری را برعهده دارند.

اگر بخواهیم در مورد ساخت استاپ انیمیشن صحبت کنیم اول حرف را خلاقیت می‌زند چرا که  استاپ انمیشن در واقع توهم نویسنده در حرکت اجسام بی جان است.

استاپ موشن محدودیت زمانی ندارد و زمان اون بسته به سناریو نوشته شده می‌باشد. بنابراین یک استاپ موشن میتواند از nثانیه تاn ساعت باشد.

با توجه به اینکه شما با اشیاء بی جان در ساخت استاپ موشن سرکار دارید و به راحتی با تخیل خود می‌توانید هر کارکتری را اجرا کنید برای ساخت یک استاپ موشن ساده می‌توان تنها از دوربین گوشی استفاده کرد و تخیل ذهنی خود را به منحصه نمایش گذاشت.

برحسب اینکه کارکتر اصلی اشیا هستند یا عروسک نوع استاپ موشن متفاوت خواهد بودبر این اساس انمیشن های خمیری، کاغذی، عروسکی و… غیره در این نوع هنر وجود دارند.

0/5 (0 نظر)