• هنر تجلی بخش زیبایی آفریدگار استــ...
  • info@fandoghstudio.ir
  • 021-66937069

بررسی و مقایسه 5 نرم افزارهای طراحی پوستر

بررسی و مقایسه 5 نرم افزارهای طراحی پوستر

بررسی و مقایسه 5 نرم افزارهای طراحی پوستر

مقایسه ریز به ریز نرم افزارهای طراحی پوستر

از پوسترهای تبلیغاتی این روزها در همه جا استفاده می‌شود. چه به صورت چاپی در خیابان ها و چه به صورت دیجیتال در پلتفرم های آنلاین تبلیغاتی و وب سایت های اینترنتی. اتفاقا بین پلتفرام های آنلاین،‌ در شبکه های اجتماعی یا سوشیال مدیاهایی چون اینستاگرام از پوسترها به شکلی بسیار گسترده استفاده می‌کنند. به طور کلی،‌ پوسترها از جذابیت های بصری خاصی برخوردارند که بوسیله‌ی نرم افزارهای طراحی پوستر به وجود می‌آیند. برای اینکه بتوان از عناصر بصری در کنار هم طوری استفاده کرد که نگاه مخاطب روی پوستر نگه داشته شود و ذهنش درگیر آن شود، در کنار خلاقیت که از مهم ترین فاکتورهاست، باید در استفاده از این نرم افزارها نیز تخصص پیدا کرد.

از آن جایی که نقش طراحی در پوسترهای تبلیغاتی دیگر بر کسی پوشیده نیست، بسیاری که از افرادی که علاقه مند به حوزه طراحی پوسترها هستند اقدام به یادگیری استفاده از نرم افزارهای طراحی گرافیک کرده اند. در این مقاله قصد داریم به معرفی چند نرم افزاری بپردازیم که این روزها در طراحی پوستر از آن ها زیاد استفاده می‌شود، همچنین به مقایسه این نرم افزارها به شکلی جزئی تر خواهیم پرداخت.

از چه نرم افزارهایی در طراحی پوستر می‌توانیم استفاده کنیم؟

نرم-افزار-های-طراحی-پوستر

هنگام استفاده از نرم افزارهای طراحی پوستر، یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کنیم پلتفرمی است که قصد داریم پوستر تبلیغاتی خود را در آن انتشار دهیم. همانطور که اشاره کردیم، طراحی پوستر برای اینستاگرام این روزها بسیار ترند شده است. از طرف دیگر همه‌ی افراد نمی‌توانند و یا زمان کافی برای یادگیری نرم افزارهای حرفه ای طراحی پوستر را ندارند. به همین منظور برنامه هایی به وجود آمده اند که حتی برای افرادی مبتدی و آماتور نیز قابل استفاده باشند. در ادامه به نرم افزارهایی که با آن ها می‌توان پوسترهای زیبایی خلق کرد اشاره خواهیم کرد.

ادوبی فوتوشاپ

دیگر کسی را پیدا نمی‌کنید که نام فوتوشاپ (photoshop) را نشنیده باشد. فوتوشاپ از پایه ای ترین نرم افزارهای طراحی گرافیک می‌باشد که برای طراحی پوسترها، تصاویر و جلوه های بصری، لوگو، وب سایت و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. فوتوشاپ از محبوبیت بالایی برخوردار است و یکی از شروطی که بتوانید نام خود را گرافیست بنامید این است که بر فوتوشاپ تسلط کامل را داشته باشید.

این نرم افزار طراحی پوستر و دیگر خدمات گرافیکی، در سرتاسر دنیا توسط میلیون ها نفر از سطح مبتدی تا پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد. این خود یکی از مزایای فوتوشاپ است، که به کاربران اجازه می‌دهد با هر میزان از دانشی که در حیطه این برنامه دارند بتوانند از آن استفاده کرده و نیاز خود را رفع نمایند. از دیگر مزایای آن می‌توان به محیط گرافیکی فوتوشاپ اشاره کرد. یکی از معایب این نرم افزار واحد پیکسلی آن است که به این جهت طراحی کاراکتر و طراحی لوگو و… با فوتوشاپ پیشنهاد نمی‌شود.

ادوبی ایلوستریتور

فوتوشاپ و ایلوستریتور illustrator را به میزان زیادی با یکدیگر مقایسه می‌کنند. ایلوستریتور یکی دیگر از نرم افزارهای طراحی پوستر است که به عنوان نرم افزار طراحی پوستر از آن استفاده می‌کنند. ایلوستریتور زودتر از فوتوشاپ توسط شرکت ادوبی معرفی شد و بنابراین نسبت به فوتوشاپ از قدمت بالاتری برخوردار است. این برنامه نیز مانند فوتوشاپ یکی از نرم افزارهایی است که هر گرافیست بهتر است کار با آن را به طور کامل فرا گرفته باشد. ایلوستریتور از ui بالایی برخوردار است و یکی از معایب آن، مانند فوتوشاپ، حجم زیادی است که از رم اشغال می‌کند. در این برنامه بیشتر از وکتورها استفاده می‌شود و برخلاف فوتوشاپ از واحد پیکسلی برخوردار نیست و سیستم برداری آن موجب شده تا برای طراحی لوگو و کاراکتر و… نرم افزار مناسب تری باشد. اما برای طراحی پوستر، هم فوتوشاپ و هم ایلوستریتور نرم افزارهای بسیار قوی و حرفه ای می‌باشند که در صورت داشتن تسلط در استفاده از آن ها می‌توانید پوسترهای بسیار جذابی را خلق کنید.

ادوبی ایندیزاین

جالب است بدانید کاربرد اصلی ادوبی ایندیزاین indesign در طراحی طرح هایی است که مربوط به انتشارات و چاپ می‌باشند. یعنی این نرم افزار،‌ از نرم افزارهای طراحی پوستر، کاتالوگ و بروشور و… می‌باشد. از تفاوت هایی که این برنامه با ایلوستریتور دارد می‌توان به مدت زمان یادگیری آن ها اشاره کرد. معمولا برای یاد گیری ایلوستریتور مدت زمانی زیادی باید اختصاص داده شود اما ایندیزاین پروسه یادگیری کوتاه تری دارد. همچنین از دیگر تفاوت های ایندیزاین با فوتوشاپ و ایلوستریتور، می‌توان به ابزارهای محدودتری که ایندیزاین برای طراحی تصاویر گرافیکی در اختیار دارد اشاره کرد و اینکه ابزارهای این نرم افزار به پای پیچیدگی و حرفه ای بودن دو نرم افزار دیگر نمی‌رسند. اما می‌توان گفت به دلیل امکان استفاده از افکت های مختلف و صفحه آرایی، برای طراحی پوستر نرم افزار مناسبی به حساب می‌آید.

کورل (CorelDraw)

نرم افزار کورل از جمله  نرم افزارهای طراحی پوستر است که بیشتر برای طراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از افراد، برای ویرایش عکس ها به برنامه های دیگری از جمله فوتوشاپ روی می‌آورند اما برای طراحی های مختلفی چون وب سایت و لوگو و همچنین پروژه های چاپی مانند پوسترها ابزاری حرفه ای به حساب می‌آید. روند یادگیری این نرم افزاری طراحی پوستر همانند ایندیزاین سریع است و مانند ایلوستریتور می‌توان در آن از وکتورها استفاده کرد.

کنوا (Canva)

همانطور که می‌دانید فروش بیشتر با پوسترهای تبلیغاتی دلیلی است که افراد زیادی را به سمت این فرمت تبلیغاتی کشانده. اما گاهی اوقات هزینه ای که صرف طراحی تبلیغات می‌شود برای صاحبان مشاغل کوچک و نوپا سنگین است و این گونه افراد به دنبال طراحی پوسترهای تبلیغاتی با کمترین هزینه می‌گردند. پیشنهاد ما به اینگونه افراد این است که تا جایی که می‌توانند خودشان تبلیغات برندشان را طراحی کنند. در برخی فرمت های تبلیغاتی این امکان وجود دارد. برای مثال برای طراحی پوستر، نرم افزارهایی که تا به اینجا معرفی کردیم همگی نیازمند داشتن تسلط بالا برای خلق پوسترهای خلاقانه هستند، اما گاهی افرادی نیز هستند که با وجود نداشتن مهارت کافی نیاز دارند برای صرفه جویی در هزینه ها خودشان پوستر مورد نظرشان را طراحی کنند.

از بین نرم افزارهای طراحی پوستر، کنوا Canva دقیقا این مشکل را برای کاربران حل کرده است. کنوا مانند فوتوشاپ و ایلوستریتور از ابزارهای حرفه ای طراحی برخوردار نیست اما برای افرادی که در مرحله شروع طراحی پوسترهای تبلیغاتی هستند انتخاب مناسبی می‌باشد. این برنامه شامل طراحی های لایه بازی است که برای طرح های مختلف گرافیکی در اختیار کاربران قرار داده شده است. از طراحی لوگو تا پوستر و کارت ویزیت و… می‌توانید با ویرایش لایه ها طراح مورد نظر خود را خلق نمایید.

جمع بندی نرم افزارهای طراحی پوستر

طراحی پوستر این روزها از محبوبیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر نرم افزارهای طراحی پوستر مختلفی وجود دارند که هر کدام از مزایا و معایبی برخودارند و امکانات خاصی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. با توجه به این که چه پوستری قرار است طراحی کنید و میزان تسلط شما روی نرم افزارها تا چه حد است، می‌توانید برنامه مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.